over Jennifer

jennifer vroeger

Er was eens een klein meisje. Een klein stil meisje. Als je er niet op zou letten zou je haar in de klas haast over het hoofd zien. Ze had haar werk altijd als eerste af, werkte netjes en was daarnaast ook nog eens ontzettend behulpzaam. Echt zo’n kind waar je “wel een klas vol mee zou willen hebben”.
Wat je vanbuiten niet zag, is wat er in haar omging. Het weinige dat ze zei werd gecompenseerd door wat ze dacht en voelde. Ze kon met iedereen goed omgaan, maar niemand leek haar echt te begrijpen. Wel kon ze intens genieten van dansen, muziek en andere creatieve activiteiten, waar ze haar gevoelens in kwijt kon.

Het meisje ging naar de middelbare school en zocht met haar liefde voor taal uitdaging in het tweetalig onderwijs. Hier ontwikkelde naast haar passie voor taal en reizen ook haar onzekerheid. Ondanks dat ze een fijne vriendinnengroep had voelde ze zich nog steeds apart, eenzaam, onbegrepen. Met de stress en spanning namen ook de paniekaanvallen toe en had ze het gevoel dat ze zichzelf steeds meer verloor.

Richting het einde van het vwo werd het toch echt tijd om een studie te gaan kiezen. Het onderwijs trok haar altijd al, maar dat zou ze nooit kunnen – onzeker en verlegen als ze was.
Toch bleef haar gevoel haar terugroepen naar de Academische Pabo in Leiden; een combinatie van de Pabo waarmee ze met kinderen zou kunnen werken en Pedagogische Wetenschappen waarmee ze haar honger naar nieuwe informatie zou kunnen stillen.

jennifer
Jennifer Je Hart 3

En zo geschiedde.
Het meisje, inmiddels 18 jaar oud, begon aan de studie en ontmoette op de eerste dag een ander meisje. Iemand zoals zij. De twee werden onafscheidelijk en hielpen elkaar door de zware tijden heen. Want hoewel ze iets deden waar ze veel plezier en voldoening uit haalden, bleef het ook een uitdaging om stagebegeleiders en mentoren te bewijzen dat ze geschikt waren om voor de klas te staan. Dat ze connecties maakten met kinderen dieper dan welke andere leerkracht dan ook. Dat dit de plek was waar zij hoorden. 

En toen het meisje, inmiddels jonge vrouw, in juli 2019 afstudeerde, begon het pas echt. Ze ging met een universitair en hbo diploma werken op haar droomschool. De school waarvan ze voelde dat het onderwijs bij haar paste. Kijken (en aanvoelen!) wat elk kind nodig heeft en dat bieden. Leren door te onderzoeken en te ontdekken. 
En met deze ontwikkeling vond ze ook steeds meer zichzelf. Ze onderzocht hoogsensitivieit en hoe ze dit, met vallen en opstaan, kon omzetten in een kracht. En ze was gelukkiger dan ooit.

Dit is mijn verhaal.


En nu is het tijd om mijn kennis en ervaringen te delen.
Er zijn zo veel mensen die niet weten wat introvert of hoogsensitief zijn betekent. Mensen die, net als ik deed, voelen dat ze nergens bij horen. Dat ze anders zijn en zich altijd maar moeten aanpassen. Terwijl het juist zo ontzettend mooi kan zijn!

Precies daarom heb ik Je Hart opgericht. Ik had zo graag iemand willen hebben die mijn verhaal herkende en me tips kon geven uit eigen ervaring. Dat kan ik nu zijn voor jou.

Leer van mijn ups en downs, van mijn fouten en successen.
Ik gun het jou zo om te ervaren wat ik nu ervaar.
Zelfvertrouwen. Genieten. Liefde.

Ik kan jou helpen en dat doe ik op de manier die het beste bij mij past. Met fijne woorden en kleuren. Eerlijk, echt en met liefde.
Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Bekijk de opties hieronder.

Over jennifer

Hoe kan ik jou helpen?

instragram

Volg mijn dagelijkse verhalen in mijn stories en zie mijn gedichten en hersenspinsels langskomen op jouw tijdlijn.

Behoefte aan een praatje? Stuur me een DM!

blog

Dé plek waar je alle informatie vindt die jij nodig hebt om jezelf en jouw onderwijs op jouw manier te ontwikkelen. Met ervaringen en tips over introvert zijn, hoogsensitiviteit en het (vernieuwend) onderwijs.

coaching Hsp als (Leer)Kracht

Loop je vast als hsp in het onderwijs? Heb je behoefte aan iemand die jou echt begrijpt en je verder kan helpen? Bekijk dan mijn online coachprogramma. Hierin brengen we samen in kaart waar je nu tegenaan loopt en bekijken we hoe je direct jouw volgende stap kunt zetten.
Lees er meer over of boek direct een gratis kennismaking.

gedichten

Voel je gesteund door één van mijn handgeschreven gedichten. Om te downloaden, op te sturen of in te lijsten.

gratis downloads

Op zoek naar een mooie quote of een klein gedichtje? De gratis downloads zorgen voor een beetje positiviteit en kracht op de momenten dat jij het nodig hebt.

Stel ze in als achtergrond of stuur ze naar iemand die het goed kan gebruiken!

nieuwsbrief

Ontvang gratis mijn maandelijkse updates in jouw inbox met daarin: mijn favoriete boeken, quotes, instagram accounts, muziek, etc.
Hiermee ben je ook als eerste op de hoogte van nieuwe producten en ontvang je exclusieve acties. Direct aanmelden? Dat kan onderaan deze pagina!